Skip to content

I JORNADES D’ESTUDIS DEL COL·LECTIU RECERCA

“Botxins i repressors”

La nostra entitat acull aquesta primera Jornada d’estudis del Col·lectiu Recerca amb la temàtica “Botxins i repressors” de la Guerra Civil.

El dissabte 19 d’octubre de 2024, a partir de les 10 hores, hi haurà xerrades i taules rodones sobre el motiu de la jornada. La conferència inaugural “Verdugos invisibles de víctimas reconocibles” anirà a càrrec de Lourenzo Fernández Prieto, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Santiago de Compostel·la, que ens exposarà el cas gallec de la repressió, amb molts paral·lelismes amb Mallorca.

Tot seguit, i fins al capvespre, hi haurà tres taules rodones, amb comunicacions d’investigadors especialistes en cadascun d’aquests temes: “Les institucions repressores a l’ombra del franquisme”, coordinada per Maria Eugènia Jaume; “Els repressors rere escopetes i llistes”, coordinada per Maria Antònia Fernández; i “Estat de la qüestió i propostes per a la investigació”, coordinat per Gabriel Barceló Bauzà.

Fins a un total de denou investigadors de la Guerra Civil protagonitzaran aquestes primeres jornades, de tantes que n’han de venir per anar posant ordre i llum a un dels moments més foscos de la nostra història recent.

Back To Top